KONTAKT

(+386) 031 361 215 ali (+386) 04 252 20 83

Anica Pavlin sp.

Šenturška Gora 23

© Kmecki turizem Pavlin, designed by Nejc Soklic

AKTIVNOSTI

Pohodništvo

Občina Cerklje ponuja obilico možnosti za ljubitelje rekreacije v naravi. Med številnimi potmi v dolini in na pobočjih Štefanje Gore, Šenturške Gore ter Krvavca vsakdo najde pot, primerno svojim zmogljivostim.

ŠENTURŠKA GORA

Kolesarjenje

Občina Cerklje nudi veliko kolesarskih poti različnih zahtevnosti. Fizično bolj pripravljeni se lahko odpravite na Krvavec, bolj rekreativnim kolesarjem pa so na voljo urejene kolesarske steze po položnih delih.

ŠENTURŠKA GORA

Smučanje

Krvavec je tipična visokogorska planota, ki se razprostira v višini od 1450 do 1971 metrov nadmorske višine. Smučanje na Krvavcu v sončnih dneh smučarjem nudi prečudovit pogled na slovenske vrhove, med katerimi je dobro viden tudi najvišji slovenskih vrh. 

KRVAVEC

Turno smučanje

KRVAVEC

Turno smučanje je v zadnjih letih postalo ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije v zimskem času. Ker so zime in snežne razmere zelo spremenljive, se je veliko turnega smučanja preselilo tudi na smučišča, saj je snežna odeja zagotovljena precej prej in neprekinjeno celotno zimo.

Downhill

Bike park Krvavec s svojimi raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje za vse okuse. Gorsko kolesarsko znanje ni pogoj, zato je spust po naših trailih prav za vsakogar. 

Bike park Krvavec se ponaša s 30 km označenih kolesarskih poti in spustov za vse okuse in stopnje kolesarskega znanja. 

Obenem ponuja največjo višinsko razliko v spustih med Bike parki v Sloveniji.

KRVAVEC

Jadralno padalstvo

Jadralnega padalstva se lahko udeležite tudi vi, ne glede na letni čas! Pod vodstvom izkušenega inštruktorja jadralnega padalstva boste doživeli nepozaben spust iz idilične vasice pod smučarskim središčem Krvavec, Ambrož pod Krvavcem. Polet nam ponuja izredno lep razgled na Ljubljansko kotlino.

AMBROŽ PO KRVAVCEM