KONTAKT

(+386) 031 361 215 ali (+386) 04 252 20 83

Anica Pavlin sp.

Šenturška Gora 23

© Kmecki turizem Pavlin, designed by Nejc Soklic

OKOLICA 

Šenturška Gora

 Šenturška Gora je naselje, ki se nahaja med Tunjiškim gričevjem in Krvavcem. Od cerkve, vasi ali Gostišča Pavlin, se nam odpre lep pogled proti Gorenjski, pobočjem Krvavca in okoliškim goram. Leži na nadmorsi višini 671 m in spada pod Kamniško - Savinjske Alpe. 

Krvavec

Krvavec je gora od Gostišča Pavlin oddaljena samo 5 km, (oziroma 2,5 km do spodnje postaje gondole) 

 Na njenem pobočju je istoimensko zimskošportno središče, ki je glavnemu mestu Slovenije najbližje smučišče. Gora je od daleč razpoznavna tudi po stometrskem železobetonskem stolpu.

Velika planina

Velika planina je visokogorska planota v predgorju Kamniško-Savinjskih Alp, kjer je najbolje ohranjeno pastirsko naselje v Evropi. Najbolj običajen in tudi najhitrejši je dostop z žičnico nihalko iz Kamniške Bistrice, kjer je tudi urejeno parkirišče. Ko prispemo na vrh od koder nas čaka čudovit razgled.

Aerodrom Ljubljana

Največje in edino mednarodno letališče v Sloveniji ponuja redne letalske povezave z večino pomembnih evropskih mest in vozlišč, prek katerih lahko pot nadaljujete na vse konce sveta. 

Kamnik

 Kamnik leži v severnem delu osrednje Slovenije, na prehodu med Gorenjsko ravnjo in Celjsko kotlino, ob vznožju Kamniško-Savinjskih Alp in samo 15 min vožnje oddaljen od Gostišča Pavlin. Velja za mesto z bogato zgodovino in kulturno dediščino, mesto z dušo. Kulturni dogodki in številne prireditve bogatijo staro mesto jedro v vseh letnih časih.

Terme Snovik

Ta alpski termalni center, ki se nahaja sredi narave v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, je odlična izbira za edinstveno doživetje aktivnega ali sproščujočega oddiha.

Bled

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času.

Ljubljana

Čeprav se po svoji velikosti uvršča med srednje velika evropska mesta in ohranja privlačno prijaznost manjšega kraja, ima vse, kar premorejo velike prestolnice - je politično in kulturno srce slovenskega naroda, znanstveno ter izobraževalno središče Slovenije.

Cerklje na Gorenjskem

V Cerkljah sedanjost in preteklost hodita z roko v roki. Kulturno bogati kraji s kulinaričnimi posebnostmi in znamenitostmi pripoveduje svojo zgodbo skozi čas, ki so mu svoj pridih dodali še priznani umetniki in arhitekti. Zgodbo pišejo po ravnini in pobočjih razprostrte cerkvice, kulturni spomeniki, spominske hiše ter spominski park.